dimarts, 30 de novembre del 2010

"Mas acaba amb el tripartit i el Barça derrota al Madrid"

anaabeel*

Avui m'he decidit a escriure en raó a dos importants fets que han succeit els últims dies, però dels que porten temps sentint parlar als noticiaris o en la boca de qualsevol ciutadà. Com tots sabreu, diumenge i dilluns han estat dos dies intensos a Catalunya. D'una banda se'ns presentaven unes eleccions en les que els catalans buscaven un canvi de govern, tal i com es va reflexar als resultats. D'altra banda el clàssic de la lliga espanyola havia arribat: un barça vs madrid més emocionant i satisfactori que mai.

Comencem amb les eleccions. Després de la campanya tan monòtona on no hem deixat de sentir parlar de Mas vs Montilla, i després de les enquestes fetes als ciutadans catalans, els resultats ja eren previstos. Potser no era tan previsible la gran diferència d'escons entre CiU, amb 62 escons, i PSC que en va aconseguir 28. Aquest resultat reflexa, la necessitat de canvi que els catalans tenen després d'una Catalunya en mans d'un tripartit que mai va acabar de funcionar. Segurament degut a que no es pot arribar a una hegemonia política en un govern en mans de partits de ideologies diferents com són ERC i PSC.
PPC es va consolidar com a tercera força política amb 18 escons i Ciutadans va aconseguir representació parlamentària, de la mateixa manera que Solidaritat Catalana, de Joan Laporta.

Ahir doncs, després de la jornada electoral a Catalunya, els diaris omplien portades amb missatges com "Cambio de ciclo" a l'ABC, "Mas ja governa" al nou diari ara.cat, "Gobernarà Mas" a La Vanguardia i "CiU vuelve al poder en Cataluña" a El Pais; també hi ha d'altres diaris més radicals que van titular la noticia amb missatges com "El centro derecha arrasa en Cataluña" de El Mundo, i La Razón, mantenint la seva línea ideològica va parlar del tema sota el titular "El cambio comienza en Cataluña: Mas, presidente, y el PP, tercera fuerza".

Avui les portades eren completament diferents. Després de la derrota del barça sobre el madrid amb un resultat final de 5-0 gràcies a tots els jugadors, però sobretot a les golejades de Xavi, Villa, Pedro i Jeffren, les portades dels diaris contenien missatges dirigits a parlar del partit. Els diaris esportius s'omplien amb titulars originals com "Mouchisimo barça para tan poco madrid" a El Marca, "Goleados y desquiciados" a l'AS, "5-0" a Mundo Deportivo o "Manotazo a Mourinho" a l'Sport.

Aquests dos últims dies han estat importants. El 28 de novembre marca un gir a la política catalana amb un nou govern que acaba amb el tripartit i fa tremolar a Zapatero, després de la victòria de CiU sobre PSC.
El 29 de novembre, en canvi, serà un dia que recordaràn tots aquells que sentin els colors blau i grana com el dia que el madrid va ser vençut al camp nou, per la jugada d'un barça espectacular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada